Educatieve dierenvoorlichting

Het hoofddoel van iets met dieren is om mensen kennis te laten maken met de prachtige dierenwereld en al zijn interessante weetjes of grappige feitjes. Daarnaast maken we mensen spelenderwijs wat meer bewust over de dierenwereld en het milieu. Ook wordt er verteld wat het vak inhoudt. Het werken met deze diersoorten, het trainen van dieren en alles wat erbij komt kijken. Vooral op voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs toont men interesse in heet vak en is dit een leuke gastles. Wanneer u voor een educatieve dierenvoorlichting kiest, houdt dit in dat u over 2 verschillende diersoorten een leuke leerzame voorlichting krijgt. Deze dieren komen mee naar de door u gekozen locatie.

E
r zijn verschillende diersoorten waar u zelf een keuze in kan maken. We adviseren u dit zo snel mogelijk door te geven, zo heeft u de meeste kans dat deze diersoort nog beschikbaar is. Wij hebben meerdere dieren van de zelfde soort maar nemen ze natuurlijk niet iedere dag mee. Dit is afhankelijk per soort en individu welke hoeveelheid voor hun het beste geschikt is. Verschillend per diersoort welke u kiest kan het dier tijdens de voorlichting van dichtbij bekeken, aangeraakt, of gevlogen worden.

Deze voorlichting wordt gegeven vanaf peuterleeftijd tot ouderen met of zonder beperking. Op ieder vlak kunnen wij inspelen met de voorlichting en met onze dieren. Hygiëne voor mens en dier is voor ons erg belangrijk, wij laten dit ook zien tijdens onze diensten. 

Groepen waar voorlichtingen aan gegeven kunnen worden:
-Basisonderwijs
-Voortgezet onderwijs
-Middelbaar beroepsonderwijs
-Scouting
-Zorgvragers (hier adviseren wij ook een 'aaiuurtje' voor) 
-Camping
-Familiefeesten
-Bedrijfsfeesten
-Buurtfeesten


Staat uw doelgroep er niet tussen? Geen nood dit zijn wat voorbeelden neem gerust contact op!

De diersoorten waar u uit kunt kiezen zijn:
-Hagedis
-Slang
-Reuzeslak
-Vogelspin
-Wandelend blad
-Kraaiachtige
-Roofvogel
-Uil
-Papegaai

Wij doen ons best om de gekozen dieren mee te nemen naar uw locatie, maar kunnen dit niet volledig garanderen. De gezondheid en het welzijn van onze dieren staat voorop. Wij vragen u dan ook om een reserve dier aan te geven om teleurstellingen te voorkomen.

Zoekt u een voorlichting over een ander dier, neem dan gerust contact op. Wij zijn bereid u via onze contacten verder te helpen! 

Bent u geïnteresseerd in de educatieve dierenvoorlichting, neem dan vrijblijvend contact op via de contactformulierknop onder deze alinea. Bij het contactformulier staat ook aangegeven wat wij graag van u willen weten voor een prijsindicatie. LET OP! Onze email kan in uw spam/ongewenst map terecht komen.


Aaiuurtje

Vaak zien we dat contact tussen mens en dier de mens erg goed doet. Denk aan autistische personen welke moeite hebben met het uiten van gevoelens, maar wel emotie kunnen tonen tegen een hond of kat. Alleen al de aanraking kan hun dag vol prikkels weer tot rust brengen. Zo geldt dit ook in zorginstellingen voor mensen met een beperking en bij ouderen. Door de aanraking of geur van een dier kunnen weer een hoop fijne gevoelens van vroeger terug komen.

Bij het aaiuurtje draait het dus echt om de kennismaking met het dier. Dit kan op verschillende manieren, doordat we echte 'aaidieren' meenemen of door mooie dieren te laten zien. Bij de kijkdieren roept het bij ouderen vaak herinneringen op. Zo wordt er met regelmaat tegen ons verteld dat er vroeger in de boeren schuur ook zo'n uil zat die ook wel eens zo vlak over hen heen vloog.

Heeft u een voorkeur voor een bepaald dier? Laat ons dit dan weten! 
De volgende dieren kunnen mee naar het aai(/kijk)uurtje:

-Hagedis
-Slang
-Reuzeslak
-Vogelspin
-Wandelend blad
-Kraaiachtige
-Roofvogel
-Uil
-Papegaai
-Hond
-Kat
-Cavia
-Konijn

Wij doen ons best om de gekozen dieren mee te nemen naar uw locatie, maar kunnen dit niet volledig garanderen. De gezondheid en het welzijn van onze dieren staat voorop. Wij vragen u dan ook om een reserve dier aan te geven om teleurstellingen te voorkomen.

Zoekt u een aaiuurtje met een ander dier, neem dan gerust contact op. Wij zijn bereid u via onze contacten verder te helpen!

Bent u geïnteresseerd in het aaiuurtje, neem dan vrijblijvend contact op via de contactformulierknop onder deze alinea. Bij het contactformulier staat ook aangegeven wat wij graag van u willen weten voor een prijsindicatie. LET OP! Onze email kan in uw spam/ongewenst map terecht komen.